Site pictogram Mensen van de zorg

Hanne’s werkdag in WZC De Mouterij

Ik ben Hanne, 26 jaar, en werkzaam als woon-en leefbegeleider in WZC De Mouterij. 
Ik ben als het ware het klankbord van de bewoners, en ze kunnen voor iedere wens bij me terecht. Mijn jobinhoud is zeer gevarieerd : van inkopen doen met/voor bewoners tot administratief werk zoals de menukeuze. 
Ik organiseer ook samen met collega’s grote activiteiten rond cultuur (carnaval, dag van het geluk, week van de valpreventie,…), culinaire activiteiten zoals een wafelslag, maar ook een wandeling door stad Aalst, de bewonersraad waarin Bewoners en familieleden hun zegje kunnen doen en gehoord worden, en zoveel meer. Ik wil een verschil kunnen maken, er zijn voor de bewoners. 
Ik werk nauw samen met het zorgpersoneel en ondersteun hen ook bij de maaltijdbegeleiding. 
We krijgen ook jaarlijks een budget dat we dan na overleg kunnen spenderen om onze bewoners een fijne tijd te bezorgen. Dit gaat van paaseieren en gezelschapsspelen tot een ware travestietenshow. 
Ik doe mijn job zeer graag en heb echt een hart voor de ouderen. Ik mag werken in een fantastisch team en ben dankbaar voor de fijne collega’s. 
Mijn droom is om een van de bewoners hun wensen in vervulling te laten gaan en allen samen paling in het groen te gaan eten aan het Donkmeer. 

Mobiele versie afsluiten